ΟΜΙΛΟΣ ΚΥΝΟΦΙΛΩΝ ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Τ.Θ. 85, 19011
ΑΥΛΩΝΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
dobermannclubofgreece@gmail.com
Τηλ. 0030 6938 732734
http://www.dobermannclub.gr  https://www.facebook.com

     

20 Χρόνια ΟΚΝΕ!! (1994 - 2004)

   

 

 

     
   

Ο.Κ.Ν.Ε.

Νέο ΔΣ ΟΚΝΕ
Αποτελέσματα Αρχαιρεσιών
Ισχύουν από 23/03/2014

Διοικητικό Συμβούλιο

Πρόεδρος: Κουνέλας Βασίλειος
Αντιπρόεδρος: Αλαχούζου Γεωργία
Γραμματέας: Α. Χατζηπέτρου
Ταμίας: Κωνσταντίνος Καλοβυρνάς
Μέλη: Ε. Τσεποπούλου - Α. Χανιώτης - Λ. Ζωγράφου

Εξελεγκτική Επιτροπή

Προϊστάμενος: Χ. Πανουσοπούλου - Β. Κολοστούμπη - Μ. Ευθυμίου

 

     

Αίτηση προαγωγής αρωγού σε τακτικό μέλος

 

Θεόδωρος Ζώρας
"Έφυγε" από τη ζωή, ο πρόεδρος του Ελληνικού Ομίλου Ντόμπερμαν
(1952-2011)

 

   

Στις 30 Απριλίου 2011 ο πρόεδρος του Ομίλου Κυνόφιλων Ντόμπερμαν Ελλάδος, Θεόδωρος Ζώρας έφυγε από τη ζωή...

     

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΚΝΕ - DVGrSgSchau

 

Χώρες Μέλη IDC

 

Το ετήσιο Πρωτάθλημα Μορφολογίας του ΟΚΝΕ είναι η κορυφαία Μορφολογική Εκδήλωση του Ομίλου Ντόμπερμαν. Διοργανώνεται ΜΟΝΟ από τον Όμιλο απευθείας και όχι μέσω Παραρτημάτων. Οι τίτλοι που απονέμονται είναι οι κορυφαίοι για την φυλή Ντόμπερμαν.

 

Ο Όμιλος Κυνόφιλων Ντόμπερμαν Ελλάδος, είναι μέλος του Διεθνή Ομίλου Ντόμπερμαν που διοργανώνει κάθε χρόνο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

     

Εξετάσεις Καταλληλότητας Αναπαραγωγής

 

Ο χαρακτήρας του Ντόμπερμαν και η εξέταση του

 

Η Εξέταση ZTP (Zucht-Tauglichkeits Prufung) είναι η Διεθνώς αναγνωρισμένη Εξέταση Καταλληλότητος Αναπαραγωγής για σκύλους φυλής Ντόμπερμαν. Σε πολλές χώρες η εξέταση αυτή, μαζί με τίτλο Εργασίας SchH ή IPO, είναι απαραίτητη για την αναπαραγωγή των σκύλων, την απόκτηση του τίτλου Εθνικού Πρωταθλητού και Πρωταθλητού Ομίλου.

 

Ο κανονισμός αποτελεί την επίσημη εξέταση χαρακτήρα της φυλής Ντόμπερμαν TOC στην Ελλάδα, χωρίς την οποία κανένας σκύλος δεν θα μπορεί να λάβει τον τίτλο του Πρωταθλητή, ούτε τη βεβαίωση Καταλληλότητας Αναπαραγωγής, εκτός αν έχει υποστεί εξέταση ZTP.Η εξέταση αυτή μπορεί να γίνει μόνο μόνο με την έγκριση του Ομίλου Κυνοφίλων Ντόμπερμαν Ελλάδος.

     

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο.K.N.E.

 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Ο ανώτατος τίτλος Μορφολογίας για σκύλο φυλής Ντόμπερμαν στην Ελλάδα. Απονέμεται από τον Ο.Κ.Ν.Ε. μια φορά τον χρόνο. Οι σκύλοι που πρόκειται να συμμετάσχουν στις 4 Κατηγορίες Πρωταθλήματος για τη διεκδίκηση του τίτλου "Πρωταθλητής Μορφολογίας Ο.Κ.Ν.Ε." (DVGrSieger), οφείλουν να είναι κάτοχοι τίτλου TOC και να έχουν περάσει την εξέταση ΕΔΑ. Πριν εισέλθουν στο στίβο μορφολογικής αξιολόγησης, οφείλουν να περάσουν επιτυχώς την εξέταση «Θάρρους και Αγωνιστικότητας». Η εξέταση «Θάρρους και Αγωνιστικότητας» συνίσταται σε μια κοντινή αιφνίδια επίθεση και μια μακρινή. Όσοι σκύλοι αποτύχουν στη δοκιμασία αυτή, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη μορφολογική εξέταση. Κατά τη διάρκεια της μορφολογικής εξέτασης στις Κατηγορίες Πρωταθλήματος, ακούγονται δύο (2) τουλάχιστον πυροβολισμοί από όπλο διαμετρήματος 6 mm. Οι σκύλοι που επιδεικνύουν κροτοφοβία, αποκλείονται από την περαιτέρω εξέταση. Οι σκύλοι κάτοχοι του πρώτου βραβείου στις Κατηγορίες Πρωταθλήματος, και εφόσον ο κριτής τους κρίνει άξιους για την ανώτατη διάκριση, λαμβάνουν τον τίτλο «Πρωταθλητής Μορφολογίας Ο.Κ.Ν.Ε. Χ» (DVGrSieger), όπου Χ το έτος. Υπάρχει δυνατότητα απονομής και τίτλου Αναπληρωματικού.

 

Ο τίτλος του Πρωταθλητού Ελλάδος απονέμεται από τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος. Σκύλος φυλής Ντόμπερμαν στον οποίο έχουν απονεμηθεί τέσσερα Πιστοποιητικά Ικανότητος Πρωταθλήματος (C.A.C.) από τρεις διαφορετικούς κριτές, εκ των οποίων τα δύο τουλάχιστον σε Έκθεση Μορφολογίας του Ο.Κ.Ν.Ε., και έχει περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις TOC, ΕΕΙΠ και ΕΔΑ, αποκτά τον τίτλο του Πρωταθλητού Ελλάδος (CH.GR.). Σε περίπτωση που ο σκύλος κατέχει τίτλο εργασίας IPO ή SchH αρκούν οι εξετάσεις TOC και ΕΔΑ και τρία CAC αντί τεσσάρων από τρεις διαφορετικούς κριτές, εκ των οποίων τα δύο τουλάχιστον σε Έκθεση Μορφολογίας του Ο.Κ.Ν.Ε.
 

 

 

 

 

 

 

     

ΥΠΟΣΧΕΣΗ Ο.Κ.Ν.Ε.

 

ΕΛΠΙΔΑ Ο.Κ.Ν.Ε.

Κατά το ετήσιο Πρωτάθλημα του Ομίλου, όλοι οι σκύλοι κάτοχοι του πρώτου βραβείου στις τέσσερις Κατηγορίες Εφήβων (12-18 μηνών) που τους έχει αποδοθεί ο ανώτατος χαρακτηρισμός «Πολύ Καλός» και εφόσον ο κριτής τους κρίνει άξιους, λαμβάνουν τον τίτλο «Υπόσχεση Ο.Κ.Ν.Ε. Χ», όπου Χ το έτος.

 

Κατά το ετήσιο Πρωτάθλημα του Ομίλου, όλοι οι σκύλοι κάτοχοι του πρώτου βραβείου στις τέσσερις Κατηγορίες Νεαρών (9-12 μηνών) που τους έχει αποδοθεί ο ανώτατος χαρακτηρισμός «Πολύ Καλός» και εφόσον ο κριτής τους κρίνει άξιους, λαμβάνουν τον τίτλο «Ελπίδα Ο.Κ.Ν.Ε. Χ», όπου Χ το έτος.

     

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑΣ

Οι σκύλοι που συμμετέχουν στις κατηγορίες ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ οφείλουν να περάσουν τη δοκιμασία "θάρρους και μαχητικότητας" πριν μπούν στο στίβο για την μορφολογική κρίση. Σε περίπτωση αποτυχίας, ο χαρακτηρισμός τους μειώνεται κατά μια κατηγορία και στο έντυπο κρίσης αναφέρεται αυτός ο λόγος.

 

Οι σκύλοι οφείλουν να έχουν περάσει την Εξέταση Χαρακτήρος (TOC) και την Εξέταση Δρομολόγησης Αγώνων (ΕΔΑ). Κατά την ημέρα του Πρωταθλήματος οφείλουν να περάσουν τη δοκιμασία "θάρρους και μαχητικότητας" πριν μπούν στο στίβο για την μορφολογική κρίση. Σε περίπτωση αποτυχίας, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής.

     

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ

α. Είναι γραμμένοι στο Ελληνικό Γενεαλόγιο του Κ.Ο.Ε. και είναι ΒΕΚ ή ΒΕΑ-3 (δίνουν απογόνους ΒΕΚ).
β. Οι ιδιοκτήτες τους είναι σε θέση να αποδείξουν τη νόμιμη κατοχή του σκύλου τους με βάση το Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).
γ. Έχουν πάρει σε Εκθέσεις Μορφολογίας δύο φορές τουλάχιστον τον χαρακτηρισμό «Πολύ Καλός». Η μία τουλάχιστον έκθεση πρέπει να είναι του Ο.Κ.Ν.Ε.
δ. Έχουν πλήρη οδοντοστοιχία (σαφής αξιολόγηση κριτών κατά τις Εκθέσεις Πρωταθλήματος Μορφολογίας).
ε. Έχουν υποστεί επιτυχώς την Εξέταση Χαρακτήρα (TOC). Ελάχιστο όριο ηλικίας για την εξέταση αυτή είναι οι 14 μήνες.
στ. Φέρουν αριθμό δερματοστιξίας (τατουάζ), που να αναφέρεται και στο Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).

 

 

 

α. Είναι γραμμένοι στο Ελληνικό Γενεαλόγιο του Κ.Ο.Ε. και στο Βιβλίο Εγγραφής Καθαρόαιμων (Β.Ε.Κ.).
β. Οι ιδιοκτήτες τους είναι σε θέση να αποδείξουν τη νόμιμη κατοχή του σκύλου τους με βάση το Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).
γ. Έχουν πάρει σε Εκθέσεις Μορφολογίας δύο φορές τουλάχιστον τον χαρακτηρισμό «Εξαίρετος». Η μία τουλάχιστον έκθεση πρέπει να είναι του Ο.Κ.Ν.Ε.
δ. Έχουν πλήρη οδοντοστοιχία (σαφής αξιολόγηση κριτών κατά τις Εκθέσεις Πρωταθλήματος Μορφολογίας).
ε. Έχουν υποστεί επιτυχώς την Εξέταση Χαρακτήρα (TOC). Ελάχιστο όριο ηλικίας για την εξέταση αυτή είναι οι 14 μήνες.
στ. Έχουν βεβαίωση αναγνωρισμένου από την F.C.I. κτηνίατρου ότι είναι ελεύθεροι δυσπλασίας (βαθμός δυσπλασίας I και II). Ελάχιστο όριο ηλικίας για την εξέταση δυσπλασίας είναι οι 12 μήνες.
ζ. Φέρουν αριθμό δερματοστιξίας (τατουάζ), που να αναφέρεται και στο Γενεαλογικό Χάρτη (pedigree).

     
   

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

   

Κάθε χρόνο το Δ.Σ. με γνώμονα το εργασιακό επίπεδο των σκύλων μας, αποφασίζει ποιό θα είναι το επίπεδο των αγώνων για κάθε κατηγορία. Για το έτος 2009 θα ισχύσει η εξέταση ΒΗ για τον τίτλο ΕΛΠΙΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΚΝΕ, η εξέταση ΕΔΑ για τον τίτλο ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΚΝΕ και η εξέταση IPO1 για τον τίτλο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΚΝΕ - DVGrLSieger. Ελάχιστος απαιτούμενος χαρακτηρισμός για την απόκτηση τίτλου το "Πολύ Καλός"

     

Κανόνες Διεθνών Εξετάσεων Εργασίας

Κανόνες BH

Κανόνες IPO FH (Ιχνιλασία)

Κανόνες IPO 1

Κανόνες IPO 2

Κανόνες IPO 3

Ευχαριστούμε τον Όμιλο Κυνόφιλων Ντόμπερμαν Ελλάδος (OKNE) για τις πληροφορίες!!

     

Επιστροφή στην κορυφή